Posted on Leave a comment

Onderhoud van hout

Om meer en langer te genieten van de woonaccessoires van Alice P. Curiosa is het sterk aan te raden om ze in topconditie te houden. Bij aankoop zijn de meeste meubeltjes reeds behandeld met transparante bijenwas maar ze hebben op regelmatige basis ( 2 tot 3 maal per jaar) een onderhoudsbeurt nodig, anders droogt het hout uit.

Werkwijze:

  • Breng de transparante was aan in cirkelvormige bewegingen.
  • Laat even drogen (30 min. tot 1u.) en wrijf op met een zachte, pluisvrije doek.
  • Je meubels zullen zo nog jarenlang meegaan!

Posted on Leave a comment

Van logge wandkast naar landelijke boekenkast

Dertien jaar geleden gaf ik met assistentie van de eigenares, deze gedateerde wandkast een volledige make-over. Het resultaat is een praktische, tijdloze boekenkast.

Posted on 1 Comment

Van eenvoudig hangkastje naar heuse blikvanger

Soms loopt het eens wat anders. Dit kastje was naar mijn mening te alledaags. Het eerste plan was om op het deurtje via de transfertechniek een barok-motief over te zetten. Daarom moest ik het kastje eerst wit verven. De dag nadien vond ik tijdens een bezoekje aan de kringloopwinkel toevallig een houten ornament. De keuze was snel gemaakt om hiermee het kastje te verfraaien. Het eindresultaat is deze heuse blikvanger.

Posted on Leave a comment

Plantenstandaard

Deze plantenstandaard werd door een klant van onder het stof gehaald om een opknapbeurt te laten geven. De schappen boven en onder vertoonden vlekken van gemorst water. Mijn poging om deze vlekken eruit te schuren waren tevergeefs dus besloot ik om de plantenstandaard te verven. Twee lagen witte krijtverf konden niet verhinderen dat er bruine randen van de vochtvlekken bleven door komen. De schappen dan maar een tweede schuurbeurt gegeven en een witte primer opgezet. Hierna nog een laagje krijtverf en uiteindelijk een laagje matte vernis. Deze kan nu wel tegen een stootje!
In de webshop zijn er nog enkele plantenstandaards te vinden. Volg Alice P. Curiosa zeker op facebook voor de meest recente updates!