Over ons

Alice P is een online shop waar je terecht kan voor gerecycleerde antieke kleinmeubels en decoratieve interieurobjecten.

De opgeknapte meubelen zijn uitsluitend gebruikte goederen die me worden aangeboden of worden aangekocht om ze een 2de leven te geven. Beschadigde en/of verweerde voorwerpen worden omgetoverd naar leuke sfeervolle en unieke woonaccessoires die je interieur gezelliger maken en een warme uitstraling geven. Hierbij maken we gebruik van klassieke technieken zoals whitewash, distressen of doorschuren en craquelure.

Misschien staat er bij jou op zolder, kelder of garage nog een meubeltje dat de moeite waard is om een make-over te geven, bezorg ons dan alvast een foto via email van het object zodat we het kunnen beoordelen.

Technieken

Whitewash

Whitewash geeft het hout een zachte gloed waarbij de nerf zichtbaar blijft. Het is een subtiele afwerking die oude voorwerpen kan omtoveren in lichte, moderne objecten.

Distressen / doorschuren

Distressen is een populaire techniek om een doorleefd, vintage effect te verkrijgen op meubels en accessoires.

Craquelé

Craquelé, craquelure of craqueleren geeft een effect als van oude verf die gebladderd en gebarsten is zodat de onderliggende verflaag tevoorschijn komt